Monday, 10 October 2011

betul ke betul ke ?

burung serindit terbang melayang , singgah sebentar diranting mati , bukan sengaja mewujudkan jurang , teman bloggie sentiase dihati , salam sejahtera salam perpaduan , salam 1 malaysia  , ASSALAMUALAIKUM ~ cehhhh . hahaha . rindu pulak nak berDEBAT ! DEBAT ? haaa , lupekan jelaaa . tuh zaman dolu2 , now , i've no interest on it ! HAHA . but , MEMORIES are always fresh in my HEART ^,^
haaaaaa . ape lhaa aku merepek nihh kan , abaikannn !
okehh , tggal 7 oktober lepas , 7 oktber ? ape tuh ? bile tuh ? HAHAHA ! diam aar ! okeh , aku dah genap 18 taon taw ! ehem , i'm eighteen and mature is on me lhaa (;
TQVM kat korg sume yg wish bday aku ! heee .

eheeeemmm , macam nihh taw umur aku . haa . BANYAK kan !


hahahaa . welll , actually , aku dah kerja dahhh ! haa , aku baru je cter2 sal boring dok kat umah , tbe2 mak aku call and cakap , adik , esok g mngajar tadika kat jaln melor 2 yee (; wahh . le2 agak excted wehh ! ehem ! ble ary first aku kje tuh ! ase nak nges , dah laa asek kne buli , kne tipu2 lagii tuhh .  ikotkan aty aku , ase nak balik je n xnak dtg lagi dahh ! fed up ! hhaaa . tapi mgenang kan tadika tuh , kawan mak yg pnye n dye mmg desperate gler nak gkgu gnti , so aku pon x sampai aty la kann ,, huhuu ~ tapi kann , lame2 , aku ase hepy je ngn bdak2 nihh . . kre ley go on jugak lahhh ! haha .
okehhh . nak cite pasal lain pulakkk .


haaa . tggal 9 oktober , ahad . ehemm , my beloved sis , telah selamat diijab kabulkan dgn jejake pilihan hati nye . wuuuuuuu ~ sedih bhaiii , KAKAK aku ade sorg je pulak tuhh . hmm , ok laa . ALHAMDULILLAH , evrythings done with very smooth .. ok , preparation mmg da byak la jugak buat2 nihh . ok , jumaat malam tuh , aku pakai kan along inai . . ehem ~ penat menumbok bagai , last2 BLANDER jee . haha . pnye laa pemalas , nanye bkan x nak tmbok , LAMBAT + BANYAK + MALAS ! haha . emm , cantik wehh aku pakaikan ! haha . tapi hancuss esok paginye , along tido ganas sgt ! aku pnye tgn pulak mmg dah cacat la kann sebb aku yg pakaikan  . terpakse laahh aku pkai jugak . TERPAKSE ? cehhh . wlhal nak jee pkai inai tuh ! haha . sambil mnyelam minom air laaa skali kan ! (;
esok nye tuhh , ak tolong laa 'touch up' kan balik tgn along yg da comot 2 , wat la corak2 bagai . aku nihh da la x berape nak kreatif poonn , ehem , tapi kann , mak nadam along puji , die cakap cantik ! HAHAHA* mungkin die perli . aku x kesahh ponn  tapi aku tgok cantekk jer . (perasan ><)

hmm , mle dari ary sabtu , ramai la sedare2 dah dtg , seronok ! heee . tapi PENAT ohh . ok , PENAT ! huh ~ emm , mle ary tu jugak laa mak aku mle x sehat , muntah2 , xlarat , saket kpale laa . em , cian wehh . mybe dye sedih sgtt nak lepaskan along kott . yelaaa kan . dah kawin nnti mesti kne dgar cakap suami . emm , ade satu ayat yang aku paling sentap , mak aku cakap cmni , 'HARI NI JE ALONG MILIK MAK LAGI , ESOK N LEPAS2 NI DAH JADI MILIK ORANG LAIN' then die teros wat muke sebak gler . aku ponn lagi laa . kan ! :(
ok , xpe laaa . jodoh dah sampaikan . mak aku redho jee , tapi kesian aku tgok mak aku , mmg x larat je n sampai sekrg die still x sehat . :(
ok , hari sabtu tuh mmg penat gler laa aku cakap , dgn mngemas nye , memasak nye , iron baju nye , macam2 lahh . ok , malam tuh tido mmg lmbat n esok nye pagi ahad tu dah kne bgon awl gle , lpas sboh tido kejap je , huu :(
pagi ahad tuh , mak soh aku g pasar . . g laa ngn along , waa , pengntin tron padang taw , tahh . dye nak g jgakk . hmm , mak aku soh g beli ayam la macam2 bagai sebb ak aku nak ready masak extra takot x ckop coz catering oder utk 100 lbey guest jer . hmm , dah balik pasar tu , ke plak jadi RUNNER , merempit ! haha . kejap kejap name aku diseru , terpakse laa merempit g kedai . haha . ok , dah bzy2 tuhh , tlong2 la jat dapo plak , tlong mkcik2 pkcik2 aku masak sekali ,, x lame lpas 2 , naik ats konon2 nak siap2 sebb dah pkol 12 lbey dahh ! along nk nikah around lpas zohor ! hmm , mmg x kabott mne ponn . aku dgn cousin2 aku yg lain .. (girls only) ade laa dalam 5 org , x siap2 lagi . . ktorg da masok bilek lepak2 dulu . . tbe aku dgar ade org jerit dari bwah , 'ADIK , NANTI KUNCI RUMAH YE , SEMUA DAH NAK GERAK G MASJID NIH' haaaa ! amek kaw ! tercengang aku ! bantai kabot2 mandi kitorg sume ! haaa . taw ponnn .
ok , dah siap2 mndi tuh , biase laa perempuan kann , mekap2 bagai ==' HAHA !
alhamdulillah , lepas zohor dalam kol 2 cn 2 laa kann . along selamat diijabkabulkn . menitis air mata mak aku :'(
mase si pngntin lelaki tgah nak lafaz tuh , aku dah sebak gler ! tapi aku than jee ! bgenang je kelopak mate nihh ! x nak obvious sgtt . . nnti lagi laaa mak aku n along sdey kann . huuu ~ haaa . tapi yg paling best nye , pak imam yg nikah kan 2 , mmg SMPOI gler bhaiii . . sporting habis , asek gelak je sume org dalam masjid tuhh , sampai ramai laa yg cakp , 'NIH YG NAK CARI PEREMPUAN AREA2 SINI , NAK NIKAH KAT SINI SEBAB IMAM DYE SEMPOI ABES ! ' HAHA . termasok lahh abang aku jgak cakap mcm tuh . haaa . kejap !



ni betol2 lepas kua dari masjid , akd nikahh (;


muke agak penat si pengantin !




okehhh . selesai je akad nikahh , semua gerak g rumah utk makan2 cket . . mmg dah agak dahhh . tetamu yg dtg melimpah ruah . . mmg ramai gler laa . selamat mmg ade ready makanan extra . klaw x , alamat nye makan kerepe jelaa yg lambat2 tu . HAHA . xde laa . alhamdulillah , smue dapat makn . tapi , aku jee yg x sempat nak mkn , yelaa , aku baru dduk kejap org dah pggil . . mmg x sempat lgsg laa . . x mng tgan , , mak aku pulak mmg harapkan aku tlong laa kan (;
xpee , dah biase . . ok , dalam pkol 6 petg mcm tuhh  , rumah dah clear daa . tggal family kitorg je . . ok , ape lagi . . sesi keas mngemas laa . haaa , yg abg2 aku pulak , abis jee , dorg teros g main GOLF . waa mmg terbaik laa kan tggalkan aku mak along abg usop utk bersih2 kan umah . hahha . xpelaaa . ok , mmg x bersepah langsong laa kan rumah ==' errr . mmg penat gler kemas , da laa dgn perot lapar gle nye . . hm , selamat laa kai ni pantas dan effisien wat kje ! haha , dlam lpas mghrib cmtu sttle sume , baru laa aku dapat jumpe NASI . . waaa . kesian gler kat aku . hhuhuhu . mg melantak abis abisan laaa !
haaaa . malam tu aku mmg tido awal gler . well penat TAHAP DEWA wehh ! heee . tp enjoyy la ! hmm , ary nih pulak dah mle mngajar , pent yg dah mle ilang tuh datang balek . hahaa . xpelaaa :)
huh , x larat sudaa nak menaip , ikotkan macam2 lagi nak cerite ! btw , TAHNIAH n SELAMAT PENGANTIN BARU kpd ALONG yg terCINTA <3
WE LOVE YOU !


kbaiiii ~

No comments:

Post a Comment

coret coret disini !